Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Sült csirkefalatok indonéz módra

Megnézte: 2792
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő: 105 perc
Kategória: Szárnyasételek

Hozzávalók:

- 500 g csirkemellfilé
- 200 g szójababcsíra
- 180 g bambuszcsík
- 1 tojás
- 3 tk. étkezési keményítõ
- 2 tk. sambal manis
- 100 ml rizsbor
- 50 ml csirkehúsleves vagy zöldségleves
- 350 ml szójaolaj
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 csomag újhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 20 g friss gyömbér
- 3 ek. szójaszósz

Elkészítés:

A 3 cm-es kockákra vágott csirkemellfilét beleforgatjuk a felvert tojásba, amit elõzõleg összekevertünk az étkezési keményítõvel és a sambal manissal. Ezután elõkészítjük a többi hozzávalót: a szójababcsírát és a bambuszcsíkokat lecsöpögtetjük, a paprikát felkockázzuk, akárcsak a fokhagymát és a gyömbért, az újhagymát pedig vékonyra karikázzuk. 3 perc alatt forró olajban megsütjük a húskockákat, ezután kiszedjük a wokból. Ezt követõen átsütjük a paprikát, a fokhagymát és a gyömbért, hozzátesszük a szójababcsírát és a bambuszcsíkokat, ezután már csak kevés ideig fogjuk párolni. Végezetül mindezt felfõzzük a levessel, rizsborral és a szójaszósszal. Tálaláskor egymás mellé kerülnek a húskockák és a szószos zöldségkeverék.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.