Elkészítés:
Puding:
Szokás szerint megfõzzük a pudingot. Ha vaníliás piskótát csinálok, kakaós pudingott fõzök, ha pedig kakaós piskótát csinálok, vaníliás pudingot fõzök. De szerintem lehet például szamócás, vagy bármilyen más pudingot is csinálni.
Piskóta:
A vanília cukrot, sütõport, porcukort és a sima lisztet egy tálba összekeverjük. Másik tálba habosra verjük a tojásfehérjét. A tojássárgáját is habosra verjük, hozzá öntjük a vizet és a olajat, újra kikeverjük.
A tojássárgájához hozzá keverjük a lisztes keveréket, azután a tojásfehérjét is (ne keverjük nagyon, hogy ne essen le).
A piskótát ráöntjük a kivajazot, kilisztezet tepsire. A piskótára egyenletesen ráöntjük a pudingott és megsütjük.
Nem kell félni, a megsült tészta hullámos lesz.
A képen krém helyet csak 3 tejföl cukorral ki van keverve. Ez is finom, de nagyon ritka.
Krém:
A tejbõl, pudingporból és a cukorból sûrûre fõzzük a pudingot. Ha kihül, hozzákeverjük a tejfölt.
Ha a puding csomókba marad, át szoktam törni a szitán.
A krémet a kihült piskótára kenjük és megszórjuk csoki reszelékkel vagy édes kakaóporral.
A krém nagyon fincsi, más kalácsra is szoktam használni.
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.