Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Keleti marhahúsleves rizstésztával

Megnézte: 2397
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő: 80 perc
Kategória: Levesek

Hozzávalók:

- 250 g rizs- vagy tojástészta
- 1,2 l marhahúsalaplé
- 2,5 cm gyömérgumó felaprítva
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 zöldcitromlevél
- 3 vörös chili
- 1 fahéjrúd
- 3 ek. szójaszósz
- 1 tk. szezámolaj
- 1/2 tk. õrölt gyömbér
- 500 g sovány hátszín, felsál vagy marhafartõ
- 200 g pak-choi, finomra vágva
- 200 g mangetout (kifejletlen cukorborsó hüvellyel együtt), finomra vágva
- 25 g thai bazsalikom, finomra vágva

A díszítéshez:
- felaprított korianderlevelek vagy bazsalikom

Elkészítés:

Elõször sós forrásban lévõ vízben kifõzzük a tésztát és leszûrjük.
A húslevest felfõzzük, közben gyömbérgumóval, fokhagymával, zöldcitrom levelekkel, vörös chilivel és fahéjjal ízesítjük.
Páclevet készítünk a szójaszószból, szezámolajból és az õrölt gyömbérbõl, amit a marhahúsra rakunk és benne hagyjuk egy fél órára. Ezután aranybarnára sütjük a hús mindkét oldalát.
Negyed óra után a levesbõl kivesszük a fahéjat, a gyömbért, valamint a fokhagymát és beletesszük a pak-choit, a borsót, a thai bazsalikomot és a tésztát.
A tányérokba rétegezzük a marhacsíkokat és erre merünk a levesbõl. A tetejét bazsalikommal vagy korianderrel szórjuk meg.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.