Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Bouillabaisse

Megnézte: 2238
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő: 100 perc
Kategória: Levesek

Hozzávalók:

- 1,5-1,7 kg vegyes hal és nyers rákféle
- 1,2 l hideg víz
- 250 g paradicsom
- csipetnyi sáfrány
- 2 ek. forró víz
- 6 ek. olívaolaj
- 1 hagyma
- 1 zellerszár felszeletelve
- 1 póréhagyma
- 1 adag fûszerkeverék
- egy nagyobb csík narancshéj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/2 tk. ánizskapormag
- 1 ek. paradicsompüré
- 2 tk. Pernod
- 4 vastag szelet francia kenyér
- só és bors

A díszítéshez:
- turbolya

Elkészítés:

A halat megtisztítjuk és a maradékát 20 percig pároljuk, a visszamaradt levet eltesszük. A paradicsomot forró vízbe rakjuk, lehúzzuk a héját, kimagozzuk, majd felkockázzuk. A sáfrányt pedig vízbe rakjuk.
Az olívaolajon megfuttatjuk a felszeletelt hagymát és póréhagymát, valamint a zellert. Ezután hozzádolgozzuk a fûszereket, a narancshéjat, a zúzott fokhagymát , a paradicsomot, a sáfrányt és az ánizskapormagot. Felöntjük a hallével és egy háromnegyed óráig pároljuk. Ezután elõször a rákféléket 6 percig, majd hozzá téve a halakat is 6 percig fûzzük. Ha megpuhult kiememeljük a rákokat és a halat, a paradicsompürét és a Pernodot pedig beledolgozzuk. sóval és borssal ízesítjük.
Tálaláskor a tányér aljára helyezünk egy szelet kenyeret, erre rétegezzük a halat és a rákot, végül pedig rámerjük a levest.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.