Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Mallorcai nyúl

Megnézte: 3978
Fő számára: 6 személyre
Elkészítési idő: 120 perc
Kategória: Vadételek

Hozzávalók:

- 1,5 kg nyúl
- 15 dkg húsos füstölt szalonna
- 16-18 szem gyöngyhagyma
- 5 dl húsleves
- 2 dl sherry
- 2 evõkanál liszt
- 4 evõkanál olívaolaj
- 3 babérlevél
- 1 csokor petrezselyem
- rozmaring
- kakukkfû
- õrölt bors
- só

Elkészítés:

Egy nagy edényben olajon megpirítjuk a felkockázott szalonnát. Hozzáadjuk a darbokra vágott nyulat, és kevergetés mellett megpirítjuk. Beletesszük a fûszereket és a sherryt. Összekeverjük, és hagyjuk 15 percig párolódni. Ezzel egyidõben a gyöngyhagymáinkat megforgatjuk lisztes-sós-borsos keverékben, és megpirítjuk egy kis olajon õket. Adjuk a nyulhoz a kisütött gyöngyhagymákat. Habarjuk be a liszttel a húslevesünket, és ezt is öntsük a nyúlra. Fedõ alatt fõzzük, míg a hús meg nem puhul. Egy tálra kimerve szervírozzuk. Másfél óra alatt elkészíthetõ.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.