Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Warning: file_get_contents(http://109.hu/modules/receptek/watermark.php?image=receptek___668___../../theme/2010_10/templates/receptek/images/debreceni_toltott_kaposzta .jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /web/autosoldalak3/109.hu/modules/receptek/index.php on line 86

Debreceni töltött káposzta

Megnézte: 3174
Fő számára: 6-8 személyre
Elkészítési idő: 120 perc
Kategória: Zöldségesételek

Hozzávalók:

- 40 dkg darált sertéshús
- 80 dkg savanyu káposzt
- 8 káposztalevél
- 15-15 bacon és debreceni kolbász
- 1 fej vöröshagyma
- 6 dkg rizs
- 8 dkg füstölt szalonna
- 2 tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejföl
- 2 ek. olaj
- pirospaprika
- õrölt köménymag
- só, törött bors

Elkészítés:

A rizst félig megpároljuk, majd a darált húshoz keverjük a megpirított szalonnával, az összepréselt fokhagymával és a felaprózott hagyma felével együtt. A fûszerekkel ízesítjük, majd a tojást is belekeverjük. Ezzel megtöltjük az egész káposztaleveleket. A maradék hagymához pirospaprikát szórunk, majd vizet töltünk hozzá, és beletesszük a savanyú káposztát és a megmaradt szalonnát. Erre tesszük a megtöltött káposztákat, majd a felszeletelt bacont és a felkarikázott kolbászt. Az egészet készre fõzzük, végül tejföllel kínáljuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.