Elkészítés:
A kacsamell bõrét vagdossuk be, és dörzsöljük be sóval, borssal. A forró kacsazsíron megpirítjuk, aztán a vöröshagymával együtt tûzálló tálba tesszük. Ráöntjük a vörösbort, lefedjük, és berakjuk az elõmelegített sütõbe. 30-35 percig sütjük, közben saját szaftjával öntözzük. Miután a hús megpuhult, fa fedõt levéve a bõrét ropogósra sütjük.
A lila káposztát legyaluljuk. megsózzuk, és néhány percnyi pihentetés után kézzel összetörjük, kinyomkodjuk. Az olajon megpároljuk. Köménnyel, õrölt borssal, cukorral ízesítjük, majd összevegyítjük a ribizlivel, és egy csöppnyi borecettel ízesítjük.
A megsült kacsamellet felszeleteljük, és a ribizlis lila káposztával tálaljuk.
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.