Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Kacsamell ribizlis lila káposztával

Megnézte: 2213
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő: 120 perc
Kategória: Szárnyasételek

Hozzávalók:

- 2 szép kacsakmell
- só
- õrölt bors
- 2-3 evõkanál kacsazsír
- 1 kisebb vöröshagyma
- 1 dl száraz vörösbor

A párolt káposztához:
- 1 kg lila káposzta
- 3 evõkanál olaj
- só
- õrölt bors
- kömény
- 2-2 evõkanál cukor és borecet
- 20 dkg ribizli(befõtt vagy fagyasztott)

Elkészítés:

A kacsamell bõrét vagdossuk be, és dörzsöljük be sóval, borssal. A forró kacsazsíron megpirítjuk, aztán a vöröshagymával együtt tûzálló tálba tesszük. Ráöntjük a vörösbort, lefedjük, és berakjuk az elõmelegített sütõbe. 30-35 percig sütjük, közben saját szaftjával öntözzük. Miután a hús megpuhult, fa fedõt levéve a bõrét ropogósra sütjük.
A lila káposztát legyaluljuk. megsózzuk, és néhány percnyi pihentetés után kézzel összetörjük, kinyomkodjuk. Az olajon megpároljuk. Köménnyel, õrölt borssal, cukorral ízesítjük, majd összevegyítjük a ribizlivel, és egy csöppnyi borecettel ízesítjük.
A megsült kacsamellet felszeleteljük, és a ribizlis lila káposztával tálaljuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.