Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Spenótos rizsleves

Megnézte: 2439
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő: 80 perc
Kategória: Levesek

Hozzávalók:

- 750 g spenót
- 1,2 l zöldségalaplé
- 3 ek. olívaolaj
- 1 hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 chilipaprika, kimagozva és finomra vágva
- 125 g rizs
- só és bors
- 4 ek. finomra reszelt parmezán sajt

Elkészítés:

A spenótot megmossuk, lecsöpögtetjük, finomra vágjuk és egy kis alaplében megpároljuk.
Üvegesre pároljuk a finomra vágott hagymát az olívaolajon, majd a zúzott fokhagymát és a chilit is hozzákeverjük. Néhány perc múlva hozzádolgozzuk a rizst, majd felöntjük a zöldséglevessel, felfõzzük és 10 percig pároljuk. Ezután a spenótot adagoljuk, ízlés szerint sóval és borssal fûszerezzük, ha készre fõtt reszelt parmezánnal meghintve kínáljuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.