Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Zöldségmártogatós

Megnézte: 4939
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő: 95 perc
Kategória: Előételek

Hozzávalók:

- 4 sárgarépa
- 2 zellerszár
- 1 uborka
- 12 retek

A salsa verde mártáshoz:
- 4 mogyoróhagyma
- 30 dkg olajbogyó (zöld)
- 25 dkg krémsajt
- 2 gerezd fokhagyma
- fél kávéskanál Worchester szósz

A guacamole mártáshoz:
- 2 avokádó (érett)
- 1 citrom (leve)
- 2 evõkanál tejszín
- csipetnyi Cayenne bors
- õrölt bors
- só

Elkészítés:

A salsa verde mártáshoz a krémsajtot habosra keverjük, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és olajbogyót, a zúzott fokhagymát és a Worchester-szószt. Folpackkal lefedjük, és 1 órára hûtõbe tesszük. A guacamole mártáshoz az avokádókat kimagozzuk, a héjukat levágjuk, és a gyümölcshúst a citromlével, a tejszínnel, a Cayenne borssal, kevés borssal és sóval turmixoljuk. A mártást tálba öntjük, folpackkal lefedjük, és tálalásig hûtõbe tesszük. A répákat meghámozzuk, majd a retkek kivételével valamennyi zöldséget hosszú, vékony szeletekre vágjuk. A retkeket egészben hagyjuk. A zöldségeket a mártásokba mártogatva fogyasztjuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.