Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Zöldséges õzragu

Megnézte: 2827
Fő számára: 6 személyre
Elkészítési idő: 70 perc
Kategória: Vadételek

Hozzávalók:

- 60 dkg (olajos pácban érlelt) õzcomb
- 2 fej édes hagyma
- 6 dkg szalonna
- 10 szem mandula
- 10 dkg erdei gomba (vegyesen)
- 3 dl vörösbor
- 1 evõkanál csipkebogyólekvár
- fél-fél kiskanál õrölt boróka, õrölt mustármag
- kakukkfû
- õrölt bors
- só

Olajos fûszerpác:
- 6 dl olaj
- 4 babérlevél
- 3 kakukkfûág
- 1 fej vöröshagyma
- 20 szem mustármag
- 10 szem borókabogyó

Elkészítés:

Az õzhúst elõzõleg két napra tegyük olajos pácba érni. Pirítsuk üvegesre a kockákra vágott hagymát, majd rakjuk bele a szintén felkockázott õzcombot is. Fûszerezzük meg, majd amikor zsírjára pirult, keverjük hozzá a lekvárt, és a vörösborral szakaszosan pároljuk puhára. A szalonnát vágjuk apróra, pirítsuk meg egy kicsit, a mandulát és a gombákat is, majd forgassuk hozzá a raguhoz. Krumplilángossal a legfinomabb.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.