Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Szarvasfilé gombával

Megnézte: 3344
Fő számára: 8 személyre
Elkészítési idő: 55 perc
Kategória: Vadételek

Hozzávalók:

- 8 szelet szarvasfilé
- gyömbérpor
- 25 dkg friss vargánya vagy rókagomba
- 1 fej vöröshagyma
- 4 dl tejföl
- 3 evõkanál vaj
- 1 csokor petrezselyem
- 1 evõkanál olaj
- õrölt bors
- só

Elkészítés:

A hússzeleteket kicsit megsózzuk, megborsozzuk, meghintjük gyömbérporral. Az apróra vágott hagymát 1 evõkanál felhevített vajban üvegesre pirítjuk, majd hozzátesszük a nagyobb szeletekre vágott gombát. Pár pillanatig tovább pirítjuk, és ráöntjük a tejfölt. Fedõ alatt néhány percig pároljuk. Beleszórjuk az apróra vágott petrezselyem egy részét, és ha szükséges, sózzuk, borsozzuk. A megmaradt vajat felhevítjük, és a hússzeleteket pár perc alatt megforgatjuk benne. Kivesszük, félretesszük, és melegen tartjuk. Tálaláskor a filéket megrakjuk az elõre elkészített gombával, meghintjük a maradék petrezselyemmel, és a mártással körbeöntjük. Áfonyakompótot, bugonykrokettet kínálunk hozzá. Könnyû vörösbort ajánlunk hozzá.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.