Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Libamájjal töltött pulykamell

Megnézte: 3427
Fő számára: 2 személyre
Elkészítési idő: 70 perc
Kategória: Szárnyasételek

Hozzávalók:

- 2 kg pulykamell
- 30 dkg libamáj
- 15 dkg zsír
- 8 dkg vaj
- 5 dkg liszt
- 4 dl tejföl
- 2 dl tejszín
- 2 vöröshagyma
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 1 csokor kapor
- pirospaprika
- só

Elkészítés:

A hússzeleteket behasítjuk. A májat szeletekre vágjuk, sóval, borssal ízesítjük, majd lisztbe hempergetjük. vajat hevítünk, és megsütjük benne. Utána a pulykamellebe tesszük, a nyílást bezárjuk. sóval ízesítjük, majd lisztbe hempergetjük, és felforrósított olajban félig megsütjük.
A hagymát felaprítjuk, majd kevés forró olajon megfuttatjuk. Ráhintjük a paprikát, kevés vízzel felengedjük, majd rátesszük a töltött húst. A paradicsomot és a paprikát feldaraboljuk, majd a húshoz adjuk, sózzuk, és lefedve puhára pároljuk. Utána kiszedjük a húst, a levéhez hozzáadjuk a tejfölt, a tejszínt és a lisztet, felfõzzük, majd átpasszírozzuk. A kaprot felaprítjuk, majd forró vajon megfuttatjuk.
A töltött húst a mártással és a kaporral tálaljuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.