Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Rizssaláta füstölt lazaccal

Megnézte: 2334
Fő számára: 2 személyre
Elkészítési idő: 60 perc
Kategória: Halételek

Hozzávalók:

- 20 dkg hosszú szemû rizs
- 2 grépfrút
- 10 dkg kókuszreszelék
- 15 dkg (konzerv) lazac (füstölt)
- 1 avokádó (érett)
- 1 citrom (leve)

A majonézes öntethez:
- 1 citrom (leve)
- 1 tojássárgája
- 1 kávéskanál zöldborsos mustár
- 1 dl olaj
- 2 evõkanál apróra vágott petrezselyem
- Cayenne bors
- só

Elkészítés:

A rizst sós vízben puhára fõzzük, majd lecsöpögtetjük, és kihûtjük. A grépfrútokat meghámozzuk, gerezdekre szedjük (fehér részüket és magjukat is eltávolítjuk). A lazacot kis kockákra daraboljuk. Az avokádót meghámozzuk, kettévágjuk, kimagozzuk, húsát felkockázzuk, és rögtön meglocsoljuk a citromlével, hogy ne barnuljon meg . A majonézhez a tojássárgáját a mustárral simára keverjük, lassanként hozzáadjuk az olajat, a citromlét és a petrezselymet. Belekeverjük a rizst, a lazac-, avokádó- és grépfrútdarabokat. Kókuszreszelékkel megszórva, frissen tálaljuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.