Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Bárányhúsos hamburger

Megnézte: 2129
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő: 35 perc
Kategória: Húsételek

Hozzávalók:

- 8 evõkanál gersli (árpagyöngy) vagy rizs
- 1 gerezd fokhagyma
- 8 salátalevél
- 2 evõkanál mentalevél
- 1 citrom (leve)
- 4 evõkanál olaj
- 4 evõkanál petrezselyem (finomra vágott)
- 1 fej vöröshagyma
- 40 dkg darált bárányhús
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 1 kávéskanál õrölt kömény
- 2 evõkanál olaj
- 2 evõkanál fenyõmag
- 2 evõkanál korianderlevél
- õrölt bors
- só

Elkészítés:

A gerslit (vagy rizst) sós vízben 5 percig fõzzük, leöntjük róla a vizet, majd kihûtjük. A kisebb darabokra tépkedett salátaleveleket, a gersli felét, a mentalevelet, a petrezselymet, a zúzott fokhagymát, a citromlevet és az olajat összekeverjük, majd sóval, borssal ízesítjük. A hamburgerekhez a hagymát apróra vágjuk, és az olajban megfuttatjuk. A húst, a maradék gerslit, a paprikát, a köményt, a korianderlevelet, a hagymát és a fenyõmagot összekeverjük, majd sóval, borssal ízesítjük. 4 darab 1 cm vastag hamburgert formálunk a masszából, majd grillen mindkét oldalulat megpirítjuk. A gerslit tányérokra adagoljuk, és a hamburgerrel tálaljuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.