Elkészítés:
A gerslit (vagy rizst) sós vízben 5 percig fõzzük, leöntjük róla a vizet, majd kihûtjük. A kisebb darabokra tépkedett salátaleveleket, a gersli felét, a mentalevelet, a petrezselymet, a zúzott fokhagymát, a citromlevet és az olajat összekeverjük, majd sóval, borssal ízesítjük. A hamburgerekhez a hagymát apróra vágjuk, és az olajban megfuttatjuk. A húst, a maradék gerslit, a paprikát, a köményt, a korianderlevelet, a hagymát és a fenyõmagot összekeverjük, majd sóval, borssal ízesítjük. 4 darab 1 cm vastag hamburgert formálunk a masszából, majd grillen mindkét oldalulat megpirítjuk. A gerslit tányérokra adagoljuk, és a hamburgerrel tálaljuk.
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.