Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Banános birkaragu rizskoszorúval

Megnézte: 2185
Fő számára: 6 személyre
Elkészítési idő: 80 perc
Kategória: Húsételek

Hozzávalók:

- 20 dkg hosszú szemû rizs
- 70 dkg kockára vágott birkahús
- 2 evõkanál olaj
- 7,5 dkg vaj
- 5-5 dkg fenyõmag és cérnametélt
- 4 nagy banán
- 40 dkg paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- csipetnyi õrölt fahéj és reszelt szerecsendió
- 2 evõkanál apróra vágott petrezselyem
- õrölt bors
- só

Elkészítés:

A húst az olaj és 2,5 dkg vaj keverékében aranyszínûre pirítjuk, majd sóval, borssal megszórjuk, és kivesszük az edénybõl. A zsiradékban világosra pirítjuk az apróra tördelt cérnametéltet és a fenyõmagot, majd ezt is kivesszük. A banánokat meghámozzuk, és 3 cm vastagon felkarikázzuk. A húskockákat visszatesszük a lábasba, hozzáadjuk a meghámozott és összezúzott paradicsomot, a banánkarikákat, a zúzott fokhagymát, a fûszereket, és sóval, borssal ízesítjük. Lefedjük, és kislángon puhára fõzzük. Közben a rizst háromszoros mennyiségû sós vízben puhára fõzzük. A fõzés vége elõtt 5 perccel belekeverjük a cérnametéltet. Amikor kész, hozzáadjuk a fenyõmagot, a maradék vajat, és kislángon összemelegítjük. A kész rizst lyukas közepû formába simítjuk, tálra borítjuk, középre halmozzuk a ragut. A petrezselyemmel körítjük, a maradék szószt külön kínáljuk mellé.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.