Elkészítés:
A húst az olaj és 2,5 dkg vaj keverékében aranyszínûre pirítjuk, majd sóval, borssal megszórjuk, és kivesszük az edénybõl. A zsiradékban világosra pirítjuk az apróra tördelt cérnametéltet és a fenyõmagot, majd ezt is kivesszük. A banánokat meghámozzuk, és 3 cm vastagon felkarikázzuk. A húskockákat visszatesszük a lábasba, hozzáadjuk a meghámozott és összezúzott paradicsomot, a banánkarikákat, a zúzott fokhagymát, a fûszereket, és sóval, borssal ízesítjük. Lefedjük, és kislángon puhára fõzzük. Közben a rizst háromszoros mennyiségû sós vízben puhára fõzzük. A fõzés vége elõtt 5 perccel belekeverjük a cérnametéltet. Amikor kész, hozzáadjuk a fenyõmagot, a maradék vajat, és kislángon összemelegítjük. A kész rizst lyukas közepû formába simítjuk, tálra borítjuk, középre halmozzuk a ragut. A petrezselyemmel körítjük, a maradék szószt külön kínáljuk mellé.
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.