Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Kaszinótojás

Megnézte: 3187
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő: 60 perc
Kategória: Salátaételek

Hozzávalók:

- 6 keménytojás
- 50 dkg franciasaláta
- 1 kis fej hagyma
- kolbászkrém
- gulyáskrém
- mustár
- pizzakrém
- majonéz
- tejföl
- citromlé
- zselatin

Elkészítés:

A keménytojások alját le kell vágni és kiszedni a sárgáját egy tálba. A levágott fehérjét bele lehet tenni a franciasalátába.
A tojássárgáját keverjük ki két-három kávéskanál kolbászkrémmel, gulyáskrémmel, pizzakrémmel, mustárral, majonézzel. Ízesítsük fehér- és fekete borssal, citromlével, reszelt hagymával.
Töltsük bele a tojásokba a krémet, majd állítsuk bele a tojásokat a franciasalátába.
A maradék töltelékbõl tegyünk félre egy kávéskanálnyit, a többit keverjük simára egy-két evõkanál tejföllel. Fél deci langyos vízben oldjunk fel két kávéskanál zselatint, majd melegítsük folyamatos keverés mellett. Mielõtt éppen felforrna, keverjük bele a tejfölös töltelékbe.
Ha lehûlt, kenjük be vele vékonyan a tojásokat, majd tegyük hûtõbe. Az öntetet is hûtsük, de folyamatosan ellenõrizzük, kevergessük. Ha bõrösödni kezd a teteje, kiskanállal szedjük a tojásokra, vigyázva, hogy ne sok menjen mellé, és mindenütt bevonjuk vele a tojásokat.
Díszítésként a félretett töltelékbõl nyomjunk kis pöttyöt a tojások tetejére.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.