Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Warning: file_get_contents(http://109.hu/modules/receptek/watermark.php?image=receptek___613___../../theme/2010_10/templates/receptek/images/bakonyi_halgombocleves .jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /web/autosoldalak3/109.hu/modules/receptek/index.php on line 86

Bakonyi halgombócleves

Megnézte: 2346
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő: 120 perc
Kategória: Levesek

Hozzávalók:

- 50 dkg halcsont (pontyfarok vagy -fej)
- 1 evõk. só
- 1 vöröshagyma
- 40 dkg csiperkegomba
- 2 paradicsom, 1 zöldpaprika és 1 hegyes, erõs paprika
- 4 evõk. olaj
- 1 evõk. pirospaprika
- 2 dl tejföl
- 1,5 evõk. finomliszt

A halgombóchoz:
- 30 dkg pontyfilé
- 2 evõk. étkezési keményítõ
- 1 mk. só és fél mk. õrölt fekete bors
- 1 csok. petrezselyem
- 1 tojásfehérje

A galuskához:
- 1 tojás
- csipet só
- 4 evõk. finomliszt

Elkészítés:

A halcsontot felengedjük bõ vízzel és háromnegyed óráig takarékon fõzzük, közben sóval ízesítjük.
A hagymát, a gombát, a paradicsomot és a paprikákat felszeleteljük. Elõször a hagymát üvegesre pároljuk, majd hozzá adagoljuk a gombát, paprikát, paradicsomot, kis szünetekkel és ebben a sorrendben. A tejfölt összedolgozzuk a liszttel és egy kis vízzel, majd a gombához adjuk, pirospaprikával ízesítjük.
Átszûrjük a hallevet és hozzáöntjük a gombás szószhoz, így fõzzük néhány percig.
Gombócok elkészítése:
A pontyfilét megmossuk, lehúzzuk a bõrét, kiszálkázzuk és ledaráljuk. Hozzáadjuk a keményítõt, sót, borsot, felszeletelt petrezselymet és a felvert tojásfehérjét, majd ezeket alaposan átforgatjuk. Néhány centis golyókat képezünk és pár percig a hallevesben megfõzzük.
A galuska elkészítése:
Jól összekeverjük a tojást a liszttel, sóval és egy kis vízzel. Az így megkapott tésztát a levesbe kanalazzuk és 2 percig fõzzük.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.