Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Göngyölt karaj

Megnézte: 3531
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő: 55 perc
Kategória: Húsételek

Hozzávalók:

- 70 dkg csontozott karaj
- 16 szelet baconszalonna
- 30 dkg szilva (aszalt)
- 2 dl vörösbor
- 2 ágacska oreganó
- olaj
- 70 dkg burgonya
- 2 evõkanál vaj
- õrölt bors
- só

Elkészítés:

Az oregánóágakról tépkedjük le a leveleket, és a szárat meg az aszalt szilvát fõzzük fel a vörösborban. A karajt vágjuk vékony szeletekre, klopfoljuk ki, sózzuk és borsozzuk. Mindegyik szelet közepére tegyünk a borban fõtt szilvából, tekerjük fel, és kívülrõl göngyöljük egy-egy szelet szalonnába. Tûzzük meg fogvájóval, és egy serpenyõben, kevés olajban pirítsuk meg a tekercseket, majd a szilva fõzõlevével felengedve tegyük 20 percre a 170 ¢XC-os sütõbe. A meghámozott, összevágott burgonyát enyhén sós vízben félig fõzzük meg, csepegtessük le, és bõ vajban süssük készre. Ezzel a finom körettel kínáljuk a karajt.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.