Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Húsos tészta

Megnézte: 3189
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő: 70 perc
Kategória: Tésztaételek

Hozzávalók:

- 5 dkg zsiradék
- 15 dkg liszt
- 1 ek. olaj
- 2 tojás
- 3 ek. víz

Töltelék:
- 1 fej vöröshagyma
- 1/2 gerezd fokhagyma
- 2 zöldpaprika
- 65 dkg zsiradék
- 25 dkg darált marhahús
- 5 dkg mazsola
- 1 dl marhahús erõleves
- 1/2 kk. só
- 1 késhegynyi bors
- 1/2 kk. chili fûszerkeverék
- 2 ek. liszt
- 2 kk. víz
- olaj a sütéshez

Elkészítés:

A tésztához a lisztet 1 tojással, a zsiradékkal és az olajjal összegyúrjuk, majd beledolgozzuk a vizet is. 1 órára hûtõbe tesszük, majd vékonyra kinyújtjuk, 8 cm átmérõjû köröket szaggatunk ki belõle. A maradék tojást felverjük, majd a köröket bekenjük vele. Megtöltjük a töltelékkel, félbehajtjuk, és lenyomkodjuk. Forró olajban megsütjük.

Töltelék készítése: a hagymát és a fokhagymát felaprítjuk, majd a zsiradékban megpároljuk. A zöldpaprikát felkockázzuk, majd a hagymához adjuk. Beletesszük a húst, majd ha kifehéredett, felengedjük a levessel, beleszórjuk a mazsolát és megfõzzük. sózzuk, fûszerezzük, majd a liszt és a víz keverékével besûrítjük.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.