Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Turbolyaleves

Megnézte: 2348
Fő számára: 6 személyre
Elkészítési idő: 100 perc
Kategória: Levesek

Hozzávalók:

- 2 csokor turbolya
- 8 sóskalevél
- 50 dkg levescsont
- 1 tojássárgája
- 1 dl tejföl
- 1-1 evõkanál olaj és liszt
- pirospaprika
- õrölt bors
- só

Elkészítés:

A turbolya leveleit lecsipegetjük a száraktól, majd a sóskával és a csonttal 2 liter sóval ízesített vízben feltesszük fõni. Lassú tûzön kb. másfél óráig fõzzük. Az olajból és a lisztbõl rántást készítünk, pirospaprikával és borssal ízesítjük, majd rászûrjük a levest. A tojássárgáját a tejföllel elkeverjük, levesestálba tesszük, és arra szedjük a levest. Pirított zsemlekockával tálaljuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.