Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Tésztás csirkeleves

Megnézte: 2343
Fő számára: 6 személyre
Elkészítési idő: 95 perc
Kategória: Levesek

Hozzávalók:

- 4 cm gyömbér (darabka)
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 csokor metélõhagyma
- 2 liter csirkehúsleves (leveskockából)
- 50 dkg csirkemellfilé
- 1 kávéskanál szemes bors
- 1 kis fûszerpaprika (piros)
- 2 evõkanál szezámmag
- 2 evõkanál szójaszósz
- 15 dkg metélt tészta
- 4 evõkanál koriander (apróra vágott)
- õrölt bors
- só

Elkészítés:

A gyömbért meghámozzuk, és vékonyan felszeleteljük. A fokhagymát kettévágjuk. A metélõhagymát apróra vágjuk. A húslevest lábasba öntjük, beletesszük a csirkehúst, felforraljuk, 10 percig kislángon fõzzük, közben a keletkezõ habot eltávolítjuk. Beletesszük a fokhagymát, a gyömbért, a szemes borsot, sót, 1 evõkanál apróra vágott metélõhagymát, és 40 percig forraljuk, közben a habot leszedjük. A húst kivesszük, langyosra hûtjük, és felkockázzuk. A paprikát hosszú, vékony szeletekre vágjuk. A szezámmagot teflonban megpirítjuk. A húslevest áttörjük, hozzáadjuk a húst, és újból felforraljuk. Beletesszük a tésztát, 5 percig fõzzük, majd kislángra téve hozzáadjuk a maradék metélõhagymát, a szójaszószt, és felforraljuk. Levesestálba öntjük. Mellétesszük a paprikát, a koriandert és a szezámmagot, hogy mindenki ízlése szerint fûszerezhesse az ételt.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.