Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Tejfölös-kelbimbós kacsa raguleves

Megnézte: 3752
Fő számára: 8 személyre
Elkészítési idő: 90 perc
Kategória: Levesek

Hozzávalók:

1 kg kacsaszárnytõ
20 dkg kelbimbó
2 sárgarépa
1 fehérrépa
1 nagyobb burgonya
1,5 dl tejföl
2 evõkanál olaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
1 evõkanál liszt
só, õrölt bors

Elkészítés:

A forró olajban pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, és a zúzott fokhagymát, majd adjuk hozzá a kicsontozott, kisebb kockákra darabolt szárnytõhúst, és süssük fehéredésig. Félig öntsük fel vízzel, sózzuk, borsozzuk meg, és fedõvel letakarva, közepes tûzön pároljuk félpuhára. Szórjuk bele a kockákra vágott répákat, a burgonyát, a hosszában félbevágott kelbimbót, és annyi vizet öntsünk hozzá, hogy három ujjnyira ellepje. Amikor felforrt, ízesítsük sóval, borssal, petrezselyemmel, és közepes tûzön fõzzük majdnem készre. A lisztet a tejföllel, és kevés vízzel keverjük simára, 1-2 evõkanál forró levest is merjünk hozzá, és öntsük vissza a levesbe. Lassú tûzön fõzzük 10 percig, és ha elkészült, forrón szedjük levesescsészékbe. Tálalaláskor locsoljuk meg tejföllel, és szórjuk meg petrezselyemmel.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.