Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Tejfölös csicsókaleves

Megnézte: 2421
Fő számára: 6 személyre
Elkészítési idő: 55 perc
Kategória: Levesek

Hozzávalók:

- 60 dkg csicsóka
- 4 dkg vaj
- 1 evõkanál liszt
- zöldségleves
- 1 csokor petrezselyem
- 1 dl tejföl
- kevés cukor, ecet
- só, õrölt bors

Elkészítés:

A vékonyan meghámozott csicsókát vágjuk kisebb kockákra, majd az olvasztott vajban futtatssuk meg. Szórjuk meg a liszttel, keverjük össze, és öntsük fel 1,4 liter zöldséglevessel. amikor felforrt ízesítsük sóval, borssal, felaprított petrezselyemmel, és lassú tûzön fõzzük puhára. Mielõtt lehúzzuk a tûzrõl, adjuk hozzá a kevés forró lével elkevert tejfölt, végül kevés cukorral, ecettel ízesítsük pikánsra. A tejfölös csicsókalevest szedjük tányérba, díszítsük petrezselyemmel, és forrón kínáljuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.