Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Savanyú malacleves

Megnézte: 2220
Fő számára: 12 személyre
Elkészítési idő: 85 perc
Kategória: Levesek

Hozzávalók:

- 60 dkg malaccomb
- 2 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 cikk zellergumó
- fél dl olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 csapott evõkanál liszt
- 1 dl tejföl
- 1 kiskanál pirospaprika
- 1 csokor petrezselyem
- fokhagymás fehérborecet
- só, õrölt bors

Elkészítés:

A forró olajban pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, adjuk hozzá a kockákra darabolt malaccombot, a felszeletelt répákat, a zellergumót, és közepes tûzön pirítsuk össze. Öntsük fel annyi vízzel, hogy három ujjnyira ellepje, majd amikor felforrt, sózzuk, borsozzuk meg. Közepes tûzön fõzzük tovább, majd ha háromnegyedig elkészült, sûrítsük be a lisztbõl, tejfölbõl, pirospaprikából készült habarással, és lassú tûzön fõzzük készre. Mielõtt levesszük a tûzrõl, szórjuk meg petrezselyemmel, és ízesítsük savanykásra-pikánsra a borecettel. Tálaláskor locsoljuk meg tejföllel, és szórjuk meg petrezselyemmel.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.