Elkészítés:
A tésztát fõzzük ki sós vízben. A tyúkot vágjuk négy részre, mossuk meg, majd bõ hideg vízben tegyük fel fõni. Amikor felforrt, szedjük le a habját, majd vegyük takarékra. Tegyük bele a meghámozott répkat, a hagymát, a zellert, a karalábét, a burgonyát, a zöldborsót, a csiperkét, a zöldpaprikát, a paradicsomot, és fûszerezzük sóval, szemes borssal, csokorba kötött petrezselyemmel, sáfrányos szeklicével. Lassú tûzön, gyöngyözve fõzzük 2,5-3 óráig, míg a tyúk megpuhul. Amikor elkészült a leves, a feldarabolt húst a zöldségekkel, a fõtt tésztával tegyük tányérokba, és szedjük rá a forró levest. Ízlés szerint megszórhatjuk frissen vágott petrezselyemmel.
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.