Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Sáfrányos tyúkhúsleves masnitésztával

Megnézte: 2272
Fő számára: 12 személyre
Elkészítési idő: 170 perc
Kategória: Levesek

Hozzávalók:

- 1 (1,5-2 kg-os)egész tyúk
- 40 dkg masnitészta
- 3 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 1 fej vöröshagyma
- 1 vékony cikk zellergumó
- 1 kis karalábé
- 1 közepes burgonya
- 10 dkg zöldborsó
- 3 csiperkegomba
- 1-1 zöldpaprika, paradicsom
- 1 csokor petrezselyem
- 1 kiskanál (sáfrányos szeklice) sáfrány
- 1 kiskanál só, szemes bors

Elkészítés:

A tésztát fõzzük ki sós vízben. A tyúkot vágjuk négy részre, mossuk meg, majd bõ hideg vízben tegyük fel fõni. Amikor felforrt, szedjük le a habját, majd vegyük takarékra. Tegyük bele a meghámozott répkat, a hagymát, a zellert, a karalábét, a burgonyát, a zöldborsót, a csiperkét, a zöldpaprikát, a paradicsomot, és fûszerezzük sóval, szemes borssal, csokorba kötött petrezselyemmel, sáfrányos szeklicével. Lassú tûzön, gyöngyözve fõzzük 2,5-3 óráig, míg a tyúk megpuhul. Amikor elkészült a leves, a feldarabolt húst a zöldségekkel, a fõtt tésztával tegyük tányérokba, és szedjük rá a forró levest. Ízlés szerint megszórhatjuk frissen vágott petrezselyemmel.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.