Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Sáfrányos halleves

Megnézte: 2062
Fő számára: 6 személyre
Elkészítési idő: 60 perc
Kategória: Levesek

Hozzávalók:

- 2 fej vöröshagyma
- kávéskanál pirospaprika
- 1 babérlevél
- 50 dkg paradicsompüré
- 3 evõkanál liszt
- 60 dkg tõkehal
- kagyló
- 2,5 dl száraz fehérbor
- 5 dl füstölt halleves (leveskockából)
- 3 gerezd fokhagyma
- 8 mandula (hámozott)
- 2 evõkanál petrezselyem (apróra vágott)
- 1 kávéskanál sáfrány
- õrölt bors
- só

Elkészítés:

A hagymákat apróra vágjuk, és az olaj felében üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a paprikát, a babérlevelet, a paradicsompürét, és sóval, borssal ízesítjük. Lefedve, kislángon 10 percig fõzzük. A halat 4 részre vágjuk, lisztbe forgatjuk, és a maradék olajban mindkét oldalukon pirosra sütjük a szeleteket, majd elõmelegített sütõbe tesszük, míg a leves teljesen elkészül. A kagylókat folyó vízzel megmossuk, és a borban 3 percig forraljuk, hogy kinyíljanak, majd ezeket is meleg helyen tartjuk felhasználásig. A bort leszûrjük, hozzáadjuk a hallevest, és felforraljuk. Ekkor beleöntjük a hagymás-paradicsomos szószt, és a felére forraljuk. A fokhagymákat a mandulával és 1 evõkanál lével turmixoljuk. Hozzáadjuk a petrezselymet, a sáfrányt, majd az egészet a levesbe keverjük. Lefedve, kislángon még 1 percig fõzzük. Amikor kész, a levest a halszeletekre és a kagylókra öntjük, és alufóliával lefedjük. 1 percre forró sütõbe tesszük, és átmelegítjük.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.