Elkészítés:
A paprikákat meghámozzuk, kettévágjuk, magjaikat, ereiket eltávolítjuk, húsukat felkockázzuk, és 1 evõkanálnyit félreteszünk. A hagymát apróra vágjuk, és az olajban üvegesre pároljuk (vigyázzunk, ne kapjon színt!). Hozzáadjuk a paprikakockákat, és folyamatosan keverve 5 percig pároljuk. Beleöntjük a marhahúslevest, és 1 liter meleg vízzel felengedjük. Sóval, borssal ízesítjük, és felforraljuk. Amikor forr, a tüzet mérsékeljük, az edényt lefedjük, és 2 percig fõzzük. Ekkor turmixoljuk, és hozzáadjuk a tejszínt, a pirospaprikát, újrafûszerezzük, és összekeverjük. A maradék paprikakockával megszórva tálaljuk.
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.