Elkészítés:
A káposztát sós vízben 5 percig forraljuk, majd lecsöpögtetjük, kissé kihûtjük, és négyfelé vágjuk. A burgonyákat meghámozzuk, majd kis darabokra vágjuk. A pórét megtisztítjuk, és a zellerszárral együtt felkarikázzuk (ha szükséges, a zellerszár fás részeit levágjuk). Vastag falú lábosban az összes zöldséget és a szerecsendiót 1,5 liter vízben, sóval ízesítve, lefedve, 1 óráig fõzzük. A sonka zsíros részeit levágjuk, majd a petrezselyemmel összekeverjük, borssal és szerecsendióval meghintjük. A levesestálba öntjük a tejszínt, beletesszük a káposztanegyedeket, és lassan ráöntjük a levest. A sonkadarabokkal megszórjuk. Minden tányérba teszünk 1-1 káposztadarabot és zöldségadagot.
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.