Elkészítés:
A megmosott birsalmákat meghámozom, félbevágom, kimagozom, kisebb darabokra vágom, és meglocsolom citromlével, hogy ne barnuljon meg. A birsalmát fazékba teszem, felöntöm annyi vízzel, hogy két ujjnyira ellepje, majd fahéjjal, szegfûszeggel, szegfûborssal, mézzel ízesítem, és amikor felforrt, lassú tûzön puhára fõzöm. Végül krémesre turmixolom, belekeverem a kevés forró lével elkevert tojássárgákat, és ha szükséges még mézzel édesítem. Lehúzom a tûzrõl, majd tálaláskor a mézes birsalmalevest csészékbe szedem, megszórom kevés édes levesgyönggyel, és külön kis edénykében is kínálok hozzá. A levesbetéthez sûrû édes palacsintatésztát keverek, tésztaszûrõbe téve forró olajba csepegtetem, kevergetve aranybarnára sütöm, majd végül szûrõkanállal kiszedem, és papírszalvétára téve lecsepegtetem.
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.