Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Mazsolás borkrémleves

Megnézte: 2596
Fő számára: 2 zsemélyre
Elkészítési idő: 35 perc
Kategória: Levesek

Hozzávalók:

- 5 dl fehérbor
- 1 citrom (leve és héja)
- 8 tojássárgája
- 2 dl tejszín
- 15 dkg cukor
- 8 dkg mazsola
- egész fahéj
- szegfûszeg

Elkészítés:

A bort 3 dl vízzel felforraljuk úgy, hogy beletesszük a citrom héját és levét, néhány szem szegfûszeget, és az összetört fahéjat. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tejszínt, és a felforrósított, de nem forralt bort óvatosan hozzákeverjük. Ügyeljünk arra, nehogy összekapja. Ismét visszatesszük a tûzre, és addig kevergetjük, amíg sûrûsödni kezd. A mazsolát borban puhára áztatjuk. A borkrémlevest átszûrjük, belekeverjük a megpuhult mazsolát, és jól lehûtjük. Tálaláskor tejszínhabbal díszítjük.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.