Elkészítés:
A forró olajban pirítsuk meg az apróra kockázott füstölt szalonnát, majd szórjuk rá a felaprított hagymát, a zúzott fokhagymát, és rövid ideig süssük tovább. Ezután tegyük bele a kockákra vágott húst, a sárgarépát, fehérrépát, zellert, és annyi vizet önsünk alá, hogy éppen ellepje. Sóval, borssal és babérlevéllel fûszerezzük. Amikor felforrt, közepes tûzön fõzzük félpuhára, majd szórjuk bele a beáztatott lencsét, és ismét öntsünk rá vizet, hogy három ujjnyira ellepje. Ha a levesben minden megpuhult, sûrítsük tejfölös habarással, szórjuk meg petrezselyemmel, és szükség szerint sózzuk, borsozzuk meg. Amint felforrt, vegyük le a tûzrõl, és forrón tálaljuk.
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.