Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Lencsés sertésraguleves

Megnézte: 2205
Fő számára: 8 személyre
Elkészítési idő: 65 perc
Kategória: Levesek

Hozzávalók:

- 40 dkg sertéskaraj
- 20 dkg (leszûrt)áztatott lencse
- 6 dkg húsos füstölt szalonna
- fél dl olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 kis darab zeller
- 2 babérlevél
- 1 csokor petrezselyem
- 1 evõkanál liszt
- 1 dl tejföl
- õrölt bors
- só

Elkészítés:

A forró olajban pirítsuk meg az apróra kockázott füstölt szalonnát, majd szórjuk rá a felaprított hagymát, a zúzott fokhagymát, és rövid ideig süssük tovább. Ezután tegyük bele a kockákra vágott húst, a sárgarépát, fehérrépát, zellert, és annyi vizet önsünk alá, hogy éppen ellepje. Sóval, borssal és babérlevéllel fûszerezzük. Amikor felforrt, közepes tûzön fõzzük félpuhára, majd szórjuk bele a beáztatott lencsét, és ismét öntsünk rá vizet, hogy három ujjnyira ellepje. Ha a levesben minden megpuhult, sûrítsük tejfölös habarással, szórjuk meg petrezselyemmel, és szükség szerint sózzuk, borsozzuk meg. Amint felforrt, vegyük le a tûzrõl, és forrón tálaljuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.