Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Warning: file_get_contents(http://109.hu/modules/receptek/watermark.php?image=receptek___56___../../theme/2010_10/templates/receptek/images/bajor_ tormaleves.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /web/autosoldalak3/109.hu/modules/receptek/index.php on line 86

Bajor tormaleves

Megnézte: 6251
Fő számára: 2 személyre
Elkészítési idő: 20 perc
Kategória: Levesek

Hozzávalók:

- 1 szál torma (friss)
- 30 dkg liszt
- 5-5 dl tej és húsleves (leveskockából)
- 2 dkg vaj
- fél citrom (leve)
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 dl tejszín
- cukor
- õrölt fehér bors
- só
- 1 szelet pirítós
- zsázsalevél

Elkészítés:

A tormát megreszeljük, és citromlével elkeverjük. Egy fazékban felolvasztjuk a vajat, és megpirítjuk benne a lisztet, majd hozzáöntjük a húslevest és a tejet. Állandóan kevergetve felforraljuk, és belekeverjük a reszelt tormát. Sóval, borssal, cukorral ízesítjük, majd levesszük a tûzrõl, és melegen tartjuk. Az apró kockákra vágott szalonna zsírját kisütjük, majd a zsírjában megpirítjuk a pirítóskockákat is. A tejszínt belekeverjük a levesbe, és felforraljuk, de nem fõzzük tovább. A szalonna- és kenyérkockákat a leves tetejére szórjuk, és zsázsalevéllel díszítjük.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.