Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Lencseleves

Megnézte: 2168
Fő számára: 8 személyre
Elkészítési idő: 95 perc
Kategória: Levesek

Hozzávalók:

- 1 dl olaj
- 12 dkg vörös lencse
- 20 dkg csicseriborsó liszt
- 1,5 liter víz
- 2 teáskanál cukor
- 6 dl tej
- 3 dl tejszín

masala fûszerkeverék:
- 1 teáskanál tamarind por vagy 2 teáskanál citromlé
- fél-fél teáskanál koriander, kömény és fehér bors
- 1 teáskanál só

a levesbetéthez:
- 5 dkg fõtt rizs
- friss korianderlevél

Elkészítés:

Egy nagy edényben melegítsünk olajat, szórjuk bele a lencsét és a csicseriborsó-lisztet. Állandóan kekvergetve pirítsuk meg egy kicsit. Szórjuk bele a fûszerkeveréket, és tovább keverve fõzzük még egy kicsit. Öntsünk hozzá a vizet, majd az egészet forraljuk fel. Ezután 15 percig, néha kevergetve fõzzük, majd fedjük le, és egy órán nagyon kis lángon fõzzük. Egy óra után szûrjük át, és jól csöpögtessük le a lencsét. A kapott léhez tegyük a cukrot, a tejet meg a tejszínt, és forraljuk át. Tálalás elõtt kevés fõtt rizst és friss korianderleveleket tegyünk a csészékbe, majd merjük rá a levest.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.