Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Konyakos vadkacsa-raguleves

Megnézte: 3865
Fő számára: 12 személyre
Elkészítési idő: 135 perc
Kategória: Levesek

Hozzávalók:

- 1 egész vadkacsa
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 2 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 vékony cikk zellergumó
- 10 dkg kelbimbó
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kiskanál aprított friss tárkony
- 5 cl brandy
- 1,5 dl tejföl
- 2 evõkanál liszt
- só, õrölt bors

Elkészítés:

A vadkacsát kisebb darabokra vágjuk, megmossuk, és felöntjük annyi hideg vízzel, hogy jól ellepje. Amikor felforrt, leszedjük a habját, megsózzuk, és lassú tûzön félpuhára fõzzük. Beleszórjuk a felaprított hagymát, a kockákra vágott répákat, a zellert, az elfelezett kelbimbót, és sóval, borssal, zúzott fokhagymával, tárkonnyal, brandyvel ízesítjük. Végül lassú tûzön készre fõzzük, és mielõtt lehúznánk a tûzrõl, a tejfölbõl, lisztbõl kevés vízzel készített habarással besûrítjük. Amikor újból felforrt, lehúzzuk a tûzrõl, és forrón tálaljuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.