Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Konyakos libaleves

Megnézte: 3388
Fő számára: 12 személyre
Elkészítési idő: 200 perc
Kategória: Levesek

Hozzávalók:

- 1 kg (szárnnyal) libaaprólék
- 2 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1-1 cikk zellergumó, fejes káposzta
- 8 cl brandy
- 20 dkg lúdgége tészta
- 1 fej vöröshagyma
- 3 csiperkegomba
- 10 dkg zöldborsó
- 1-1 zöldpaprika, paradicsom
- 1 csokor petrezselyem
- só, szemes bors

Elkészítés:

Az aprólékot és a szárnyat vágjuk kisebb darabokra, mossuk meg, és bõ hideg vízben tegyük fel fõni. Amikor felforrt, szedjük le a habját, és tegyük bele a meghámozott répákat, a zellert, a káposztát, a hagymát, a gombát, a zöldborsót, a paprikát, a paradicsomot, és a csokorba kötött petrezselymet. Amikor újból felforrt, tegyük takarékra, ízesítsük szemes borssal, sóval, és lassan gyöngyözve fõzzük 2,5-3 órát. Amikor elkészült, a libadarabokat meg a zöldségeket szedjük ki a lébõl, és vágjuk kisebb darabokra. A forró levest szûrjük át, és öntsük bele a brandyt. A tésztát sós vízben fõzzük ki, és szûrjük le. Tálaláskor a fõtt tésztát, a zöldségeket, a libadarabokat tegyük tányérba, merjük rá a forró levest, és szórjuk meg aprított petrezselyemmel.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.