Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Karalábé-krémleves

Megnézte: 2139
Fő számára: 6 személyre
Elkészítési idő: 45 perc
Kategória: Levesek

Hozzávalók:

- 2 nagyobb karalábé
- 1,2 liter zöldségleves
- fél dl olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 evõkanál liszt
- 1,5 dl tejszín
- 1 csokor petrezselyem
- só, õrölt bors

a levesbetéthez:
- 1 fej karalábé
- 3 dkg vaj
- só, õrölt bors

Elkészítés:

Az apróra vágott hagymát futtassuk meg a forró olajban, adjuk hozzá a meghámozott, kicsire darabolt karalábét, és pár percig pirítsuk együtt. Szórjuk meg a liszttel, keverjük össze, és öntsük fel a zöldséglevessel. Amikor felforrt, kislángon fõzzük tovább, közben ízesítsük sóval, borssal, petrezselyemmel, majd ha megfõtt, turmixoljuk krémesre. Ezután újból forraljuk fel, öntsük bele a kevés forró lével elkevert tejszínt, és húzzuk le a tûzrõl. A levesbetéthez a karalábé zöldjét vágjuk vékony metéltre, a meghámozott gumót daraboljuk apró kockákra, majd fedõvel letakarva, lassú tûzön pároljuk meg a vajban, és sóval, borssal ízesítsük. A levest szedjük tányérba, majd szórjuk a tetejére a párolt karalábékockákat és a levélcsíkokat.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.