Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát futtassuk meg a forró olajban, adjuk hozzá a meghámozott, kicsire darabolt karalábét, és pár percig pirítsuk együtt. Szórjuk meg a liszttel, keverjük össze, és öntsük fel a zöldséglevessel. Amikor felforrt, kislángon fõzzük tovább, közben ízesítsük sóval, borssal, petrezselyemmel, majd ha megfõtt, turmixoljuk krémesre. Ezután újból forraljuk fel, öntsük bele a kevés forró lével elkevert tejszínt, és húzzuk le a tûzrõl. A levesbetéthez a karalábé zöldjét vágjuk vékony metéltre, a meghámozott gumót daraboljuk apró kockákra, majd fedõvel letakarva, lassú tûzön pároljuk meg a vajban, és sóval, borssal ízesítsük. A levest szedjük tányérba, majd szórjuk a tetejére a párolt karalábékockákat és a levélcsíkokat.
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.