Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Jércemellbõl készült erõleves

Megnézte: 2069
Fő számára: 12 személyre
Elkészítési idő: 155 perc
Kategória: Levesek

Hozzávalók:

- 40-40 dkg jércemell és csontos marhahús
- 4 fõtt fürjtojás
- 3 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- fél zellergumó
- fél karalábé
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- pár szem bors
- pár szem szegfûbors
- só

Elkészítés:

A zöldségeket felaprítjuk, a húsokat leöblítjük, és a többi nyersanyaggal együtt hideg vízben feltesszük fõni. Egészben beletesszük a hagymát, a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és kislángon legalább másfél óráig fõzzük. Amikor felforr, leszedjük a habját, és hagyjuk tovább gyöngyözni. A jércehús elõbb megpuhul, mint a marhahús, ezért elõbb kell kiszedni a levesbõl. Amikor a marhahús is megfõtt, leszûrjük a levest, a csontokról lefejtjük a húst, és a zöldségekkel, a fürjtojásokkal együtt visszatesszük a levesbe. Egyet forralunk rajta, szükség szerint utóízesítjük, és forrón tálaljuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.