Elkészítés:
Fõzzünk fûszerkivonatot másfél deci vízzel, a fahéjjal, a szegfûszeggel, 5 dkg cukorral, és a citrom héjával. Míg visszaforr egy decire, készítsük elõ a szilvát. Ha mélyhûtött, olvasszuk ki, magozzuk ki, és vágjuk kockákra. 15 dkg cukrot szórjunk 1 liter vízbe, tegyük bele a szilvákat, és fõzzük meg. Szûrjük hozzá a fûszerkivonatot, vigyázva, hogy a fûszerdarabok ne kerüljenek bele. A tejszínbõl és a lisztbõl készítsünk habarást, és sûrítsük be a levest. Pépesítsük botmixerrel, és hûtsük le. Adagonként 4-5 szem aszalt szilvát áztassunk be a borba, és tálaláskor a borral együtt tegyük a leveshez.
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.