Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Hideg szilvakrémleves

Megnézte: 2530
Fő számára: 8 személyre
Elkészítési idő: 45 perc
Kategória: Levesek

Hozzávalók:

- 3 dkg fahéj (egész)
- 1 dkg szegfûszeg
- 20 dkg kristálycukor
- 1 darab citrom (reszelt héja)
- 30 dkg szilva (magazott)
- 1 dl tejszín
- 4 dkg liszt
- 16-20 szem szilva (aszalt)
- 1,5 dl vörösbor

Elkészítés:

Fõzzünk fûszerkivonatot másfél deci vízzel, a fahéjjal, a szegfûszeggel, 5 dkg cukorral, és a citrom héjával. Míg visszaforr egy decire, készítsük elõ a szilvát. Ha mélyhûtött, olvasszuk ki, magozzuk ki, és vágjuk kockákra. 15 dkg cukrot szórjunk 1 liter vízbe, tegyük bele a szilvákat, és fõzzük meg. Szûrjük hozzá a fûszerkivonatot, vigyázva, hogy a fûszerdarabok ne kerüljenek bele. A tejszínbõl és a lisztbõl készítsünk habarást, és sûrítsük be a levest. Pépesítsük botmixerrel, és hûtsük le. Adagonként 4-5 szem aszalt szilvát áztassunk be a borba, és tálaláskor a borral együtt tegyük a leveshez.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.