Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Hamis palócleves

Megnézte: 2645
Fő számára: 8 személyre
Elkészítési idő: 70 perc
Kategória: Levesek

Hozzávalók:

- 40 dkg zöldbab
- 30 dkg burgonya
- fél dl olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evõkanál pirospaprika
- 1 paradicsom
- 1 zöldpaprika
- 1,5 dl tejföl
- 2 evõkanál liszt
- 1 csokor friss kapor
- só, õrölt bors

Elkészítés:

A forró olajban futtassuk meg a hagymát, a zúzott fokhagymát, majd húzzuk le a tûzrõl, szórjuk meg pirospaprikával, és keverjük össze. Adjuk hozzá a 2-3 centis darabokra vágott zöldbabot, a kockákra darabolt krumplit, és öntsük fel annyi vízzel, hogy 3 ujjnyira ellepje. Amikor felforrt, sózzuk, borsozzuk meg, majd szórjuk bele az apró kockákra vágott paradicsomot, paprikát, és fõzzük készre. A tejfölt a liszttel és kevés vízzel keverjük el, majd adjunk hozzá egy kis forró levest, és kevergetve öntsük a leveshez. Amikor újból felforrt, szórjuk meg a finomra vágott kaporral, és húzzuk le a tûzrõl. Forrón szedjük tányérokba, és locsoljuk meg a simára kevert tejföllel.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.