Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Halleves a tenger gyümölcseivel

Megnézte: 2310
Fő számára: 8 személyre
Elkészítési idő: 55 perc
Kategória: Levesek

Hozzávalók:

- 1 póréhagyma (fehér része)
- 1 zellerszár
- 30 dkg burgonya
- 8 dl halleves (leveskockából)
- 2 szelet baconszalonna
- 3 dkg vaj
- 3 evõkanál liszt
- 40 dkg tõkehalfilé
- 25 dkg kagyló (fagyasztott)
- 20 dkg vörös apró rák (tisztított)
- 2,5 dl tejszín
- 4 evõkanál petrezselyem (apróra vágott)
- õrölt bors
- só

Elkészítés:

A pórét és a zellerszárat felkarikázzuk. A burgonyát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk. A hallevest felforraljuk. A szalonnát felkockázzuk, megpirítjuk, majd kiszedjük. A zsírjába keverjük a vajat, a pórét, a zellerkarikákat, a burgonyát, és állandóan kevergetve aranyszínûre pirítjuk. Amikor megpuhultak, liszttel megszórjuk, és még 1 percig pároljuk, majd a forró hallevessel felöntjük, és kevergetve sûrûre fõzzük. Még 10 percig pároljuk, idõnként megkeverjük. A halfilét 2 cm-es kockákra vágjuk, a zöldségekhez adjuk, 5 percig fõzzük, majd belekeverjük a kagylókat, a rákokat, a tejszínt, a petrezselymet, a szalonnakockákat, és még 5 percig fõzzük. Sóval, borssal ízesítjük, és petrezselyemmel megszórjuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.