Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Halkrémleves garnélával

Megnézte: 2238
Fő számára: 6 személyre
Elkészítési idő: 55 perc
Kategória: Levesek

Hozzávalók:

1 kg tisztított tengeri halfilé
6 garnélarák-farok
20 dkg fekete tészta
1 édeskömény gumó
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 dl olívaolaj
1 csokor petrezselyem
10 dkg vaj
5 dl tejszín
só, õrölt bors

Elkészítés:

Az édesköményt pároljuk meg a vajban a hagymával, a fokhagymával és a hallal, majd öntsük fel a tejszínnel és 1,5l liter vízzel. Sózzuk, borsozzuk meg, és addig fõzzük, míg a lé egyharmada elfõ. Ezután turmixoljuk össze, és finom szûrõn szûrjük át. A fekete tésztát fõzzük roppanósan puhára. A megtisztított rákokból 4 darabot forró olajban süssünk meg egészben, és tegyük félre. A maradékot daraboljuk fel, az olajban süssük meg ezt is, és adjuk hozzá a fekete tésztát. Sózzuk, borsozzuk meg, kevés hallével pároljuk át, és szórjuk meg friss petrezselyemmel.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.