Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Hagymaleves

Megnézte: 2122
Fő számára: 6 személyre
Elkészítési idő: 100 perc
Kategória: Levesek

Hozzávalók:

- 50 dkg vöröshagyma
- 5 dkg vaj
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 liter zöldségleves (leveskockából)
- kakukkfû, petrezselyem, babérlevél vegyes fûszernövény
- 1 száraz bagett
- 10 dkg reszelt sajt
- 3 evõkanál olaj
- õrölt bors
- só

Elkészítés:

A hagymát vékonyan felszeleteljük. Serpenyõben, a vajban és az olajban, kislángon, állandóan kevergetve üvegesre fonnyasztjuk a hagymát. Ráöntjük a bort, és közepes lángon, gyakran kevergetve pároljuk, amíg a hagyma a bort teljesen magába szívja. Ráöntjük a zöldségleves felét, felforraljuk, és közepes lángon 10 percig pároljuk. Beletesszük a fûszercsokrot, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a maradék levessel, és kislángon 50 percig fõzzük, majd a fûszercsokrot kiszedjük. A bagettet vékonyra szeleteljük, tepsibe tesszük, és forró sütûben aranybarnára pirítjuk. Tûzálló levesestányérokba elosztjuk a kenyérszeleteket, rámerjük a levest, megszórjuk reszelt sajttal, és 15 percre forró sütõbe toljuk, amíg a sajt elolvad.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.