Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Fûszeres krémleves

Megnézte: 2025
Fő számára: 8 személyre
Elkészítési idő: 35 perc
Kategória: Levesek

Hozzávalók:

- 50 dkg tejszínes krémsajt
- 4-4 evõkanál friss kapor és snidling
- 2 evõkanál friss tárkony
- 1-1 evõkanál friss koriander- és mentalevél
- 1 gerezd fokhagyma
- 2,5 dl szénsavmentes ásványvíz
- õrölt bors
- só

A díszítéshez:
- petrezselyemlevél

Elkészítés:

A friss zöldfûszereket leöblítjük, és finomra vágjuk. Salátástálban alaposan összekeverjük a krémsajtot a fûszerekkel és a zúzott fokhagymával, majd megsózzuk, megborsozzuk. Fokozatosan hozzáadjuk a jegesre hûtött vizet, addig, amíg sûrû levest kapunk. Ha nem elég a megadott vízmennyiség, kanalanként adjunk hozzá még vizet. Lefedjük, és egy órára hûtõbe tesszük. Tálalás elõtt, ha szükséges, utófûszerezzük, és jegesre hûtött leveses csészékbe töltjük. Petrezselyemlevelekkel díszítjük, és hidegen tálaljuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.