Elkészítés:
Az olvasztott vajban megfuttatom az apróra vágott hagymát, majd hozzáadom a kisebb rózsáira szedett brokkolit, és felöntöm másfél liter zöldséglevessel. Amikor felforrt, sóval, borssal, szerecsendióval, petrezselyemmel fûszerezem, és lassú tûzön kicsit roppanósra fõzöm. A levesbetéthez a fõtt kölest, a szitán áttört túrót villával jól összepépesítem, majd hozzáadom a tojást. Sóval, borssal, zúzott fokhagymával ízesítem, és annyi lisztet szórok hozzá, hogy könnyen keverhetõ masszát kapjak. Ezután 10 percig pihentetem, és két, vízbe mártott evõkanállal megformázva, a forrásban lévõ zöldséglevesbe teszem. Végül fedõvel letakarva, lassú tûzön 10-15 perc alatt megfõzöm. Tálaláskor a galuskát tányérokba szedem, és rámerem a forró levest.
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.