Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Fokhagymakrémleves sült tojáskockákkal

Megnézte: 4395
Fő számára: 6 személyre
Elkészítési idő: 55 perc
Kategória: Előételek

Hozzávalók:

- 2 nagy fej fokhagyma
- 5 dkg vaj
- 2 evõkanál liszt
- 9 dl zöldségleves
- 1 dl száraz fehérbor
- 1,5 dl habtejszín
- só, õrölt bors

a sült tojáshoz:
- 2 tojás
- 1 csokor petrezselyem
- 2 evõkanál olívaolaj
- 1 kis csokor snidling
- só, õrölt bors

Elkészítés:

A megtisztított fokhagymagerezdeket nagyobb darabokra vágjuk, majd az olvasztott vajban kicsit megpirítjuk. Megszórjuk a liszttel, összekeverjül, és felöntjük a zöldséglevessel meg a borral. Jól összekeverjük, felforraljuk, és lassú tûzön tovább fõzzük. Közben a tojásokat keverõtálba ütjük, sóval, borssal, petrezselyemmel ízesítjük, és villával kicsit habosra keverjük. A serpenyõben felforrósított olívaolajba öntjük, és mindkét oldalát pirosra sütjük. Amikor elkészült, még melegen kis kockákra vágjuk. A megfõtt levest krémesre turmixoljuk, visszatesszük a tûzre, sózzuk, borsozzuk, és hozzáöntjük a kevés forró lével elkevert tejszínt. Amikor újból felforrt, lehúzzuk a tûzrõl, forrón tányérokba szedjük, a tetejét megszórjuk tojáskockákkal és snidlinggel.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.