Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Fehérboros zellerkrémleves tojáskockákkal

Megnézte: 2227
Fő számára: 8 személyre
Elkészítési idő: 45 perc
Kategória: Levesek

Hozzávalók:

- 5 dkg vaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 csokor zellerlevél
- 2 evõkanál liszt
- 8 dl zöldségleves
- 2 dl száraz fehérbor
- 1,5 dl tejszín
- 4 tojás
- 3 evõkanál olívaolaj
- õrölt bors, só

Elkészítés:

Az olvasztott vajban futtassuk meg az apróra vágott hagymát, majd a vékonyra metélt zellerlevelet, és pirítsuk még 3-4 percig. Szórjuk meg a liszttel, keverjük össze, és szakaszosan öntsük fel a zöldséglevessel. Amikor felforrt, öntsük bele a bort, és lassú tûzön fõzzük 20 percig. Ezután turmixoljuk össze, adjuk hozzá a tejszínt, majd amikor újból felforrt, sózzuk, borsozzuk meg, és húzzuk le a tûzrõl. A levesbetéthez a tojásokat a sóval, borssal keverjük simára, és a közepesen forró olajban mindkét oldalát süssük meg. Tálaláskor a forró levest szórjuk meg a kisebb kockákra vágott sült tojással.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.