Elkészítés:
A póréhagymát vágjuk fél centi vastag szeletekre, futtassuk meg a forró vajban, és szórjuk meg a liszttel. Kevergetve engedjük fel a zöldséglevessel, forraljuk fel, és öntsük hozzá a bort. Lassú tûzön fõzzük tovább, közben ízesítsük sóval, borssal, felaprított petrezselyemmel. Amikor megfõtt a leves, a tejszínt kevés forró lével keverjük el, öntsük vissza a levesbe, és húzzuk le a tûzrõl. A levesbetéthez készítsünk hagyományos sós, sûrû palacsintatésztát. Egy serpenyõben forrósítsuk fel az olajat, a palacsintatésztát az olaj felett öntsük egy apró lyukú tésztaszûrõbe, és kanállal kevergetve csepegtessük az olajba. Az apró tésztacseppek a forró olajban gyorsan pirosra sülnek. Szûrõkanállal papírtörlõre téve jól csepegtessük le. Tálaláskor a levest szedjük tányérba vagy leveses csészébe, szórjuk meg kevés leves gyönggyel. A leves gyöngyöt külön edénykében is kínálhatjuk mellé.
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.