Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Fehérboros póréhagymaleves

Megnézte: 2612
Fő számára: 6 személyre
Elkészítési idő: 55 perc
Kategória: Levesek

Hozzávalók:

- 1 nagy póréhagyma
- 5 dkg vaj
- 2 evõkanál liszt
- 1 liter zöldségleves
- 2 dl száraz fehérbor
- 1 csokor petrezselyem
- 1,5 dl tejszín
- só, õrölt bors

a levesbetéthez:
- 2 dl sûrû, sós palacsintatészta
- a sütéshez 3 dl olaj

Elkészítés:

A póréhagymát vágjuk fél centi vastag szeletekre, futtassuk meg a forró vajban, és szórjuk meg a liszttel. Kevergetve engedjük fel a zöldséglevessel, forraljuk fel, és öntsük hozzá a bort. Lassú tûzön fõzzük tovább, közben ízesítsük sóval, borssal, felaprított petrezselyemmel. Amikor megfõtt a leves, a tejszínt kevés forró lével keverjük el, öntsük vissza a levesbe, és húzzuk le a tûzrõl. A levesbetéthez készítsünk hagyományos sós, sûrû palacsintatésztát. Egy serpenyõben forrósítsuk fel az olajat, a palacsintatésztát az olaj felett öntsük egy apró lyukú tésztaszûrõbe, és kanállal kevergetve csepegtessük az olajba. Az apró tésztacseppek a forró olajban gyorsan pirosra sülnek. Szûrõkanállal papírtörlõre téve jól csepegtessük le. Tálaláskor a levest szedjük tányérba vagy leveses csészébe, szórjuk meg kevés leves gyönggyel. A leves gyöngyöt külön edénykében is kínálhatjuk mellé.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.