Elkészítés:
A forró vajban futassuk meg a hagymát, szórjuk meg a liszttel, keverjük össze, és öntsük fel a levessel meg a borral. Jól keverjük össze, amikor felforrt, sózzuk, borsozzuk meg, és kislángon 10 perc alatt fõzzük készre. Mielõtt levesszük a tûzrõl, a tejfölt kevés forró lével keverjük el, és adjuk a leveshez. A maceszgombóchoz a macesz felét áztassuk hideg vízbe, majd nyomkodjuk ki, a másik felét törjük apróra. A zsírt keverjük össze a tojásokkal, a hagymával, a petrezselyemmel, a kétféle macesszal, és ízesítsük sóval, borssal, szerecsendióval. 4-5 percig pihentessük, majd amikor összeáll a macesztészta, vizes kézzel formázzunk belõle apró gombócokat. A forrásban lévõ levesbe téve, lassú tûzön 15-20 perc alatt fõzzük készre. Szedjük tányérokba a levest, a maceszgombócokat tegyük a levesbe, de külön is tálalhatjuk.
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.