Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Fehérboros hagymaleves

Megnézte: 3471
Fő számára: 6 személyre
Elkészítési idő: 45 perc
Kategória: Levesek

Hozzávalók:

- 6 dkg vaj
- 2 fej vöröshagyma
- 2 evõkanál liszt
- 2 dl száraz fehérbor
- 1 liter zöldségleves
- 1 dl tejszín
- 1 csokor petrezselyem
- só, õrölt bors

a kukoricagombóchoz:
- 5 evõkanál kukoricadara
- 6 dkg reszelt trappista sajt
- 2 dl víz
- só

Elkészítés:

Az olvasztott vajban futtassuk meg a vékony szeletekre vágott hagymát, majd szórjuk meg a liszttel, keverjük el, és öntsük fel a borral meg a zöldséglevessel. Amikor felforrt, fõzzük lassú tûzön. Közben a kukoricagombóchoz a vizet kevés sóval forraljuk fel, majd kevergetve szórjuk bele a kukoricadarát, és lassú tûzön fõzzük sûrûre. Mielõtt lehúzzuk a tûzrõl, keverjük bele a reszelt sajtot, és még melegen, vizes kézzel, formáljunk belõle kicsi gombócokat. Amikor a leves megfõtt, öntsük bele a kevés forró lével elkevert tejszínt, és sózzuk, borsozzuk meg. A hagymalevest szedjük tányérokba, tegyük bele a sajtos kukoricagombócokat, és szórjuk meg aprított petrezselyemmel.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.