Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Fehérbableves

Megnézte: 3396
Fő számára: 6 személyre
Elkészítési idő: 55 perc
Kategória: Levesek

Hozzávalók:

- 25 dkg bab (fehér)
- 1 szál sárgarépa
- 20 dkg füstölt, sós oldalas
- babérlevél
- olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 evõkanál liszt
- 4 evõkanál tejföl
- petrezselyem
- õrölt bors
- só

Elkészítés:

Elõzõ este áztassuk be a babot, hogy könnyebben megfõjön. Másnap tegyük fel fõni a füstölt hússal együtt, bõven szórjunk mellé babérlevelet is. Amikor nagyjából megfõttek, szórjuk bele a felkarikázott répát, és sózzuk meg.Amikora a hús kész, vegyük ki egy tálra, és kockázzuk fel. A levest rántsuk be vöröshagymás-fokhagymás rántással, majd habarjuk be tejföllel, és tegyük vissza a húst. Frissen kínáljuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.